Bands

 

Met trots presenteren we weer een spectaculaire internationale line-up van bands. The Misery Mountain Boys uit Canada, The Spunyboys uit Frankrijk en The Swamp Shakers uit Letland. En we hebben dit jaar DJ Mike uit Nederland geboekt. Hij staat garant voor lekkere swing- en dansmuziek.

The Spunyboys

     

The Spunyboys uit Frankrijk

The Spunyboys (Fra) traden in 2014 voor het eerst bij ons op en dat was zo'n succes dat we ze weer hebben geboekt. De band wordt regelmatig vergeleken met The Stray Cats en als je de energieke optredens van de heren ziet snap je die vergelijking direct! Ze spelen klassiekers van Carl Perkins, Eddie Cochran, Johnny Burnette en Gene Vincent, maar ook nummers van Crazy Cavan, The Crepes �n Drapes en Matchbox. De laatste jaren hebben de heren steeds meer eigen nummers geschreven, waardoor hun repertoire uitgebreid en gevarieerd is geworden. Afgelopen jaar is het nieuwe album �Rockabilly Legacy� uitgekomen en de band is momenteel bezig met een tour door Europa om het album te promoten. De band heeft inmiddels in vele landen in Europa gespeeld. Het publiek wordt tijdens de dampende, wilde, energieke shows betrokken bij het optreden, waardoor een optreden van The Spunyboys een must is om te zien en te horen!

Klik hier voor Youtubefilmpje The Spunyboys

 

  The Swamp Shakers

The Swamp Shakers uit Letland

The Swamp Shakers is een geweldig rockabilly-trio uit Letland met een sound die het midden houdt tussen klassieke en revival rockabilly. Ze brengen frisse versies van oude nummers, aangevuld met eigen werk in dezelfde stijl.

De band is niet alleen erg leuk om naar te kijken, maar muzikaal ook van topklasse. Gitarist M�rcis Liepin� - 'Magic Marc' - is ondanks zijn zeer jonge leeftijd werkelijk virtuoos. Ook de andere twee zijn uitstekende muzikanten: staande drummer en leadzanger K�rlis Pauk�te, en stralend middelpunt Anna Anderson op de contrabas.

Tot 2015 waren The Swamp Shakers de begeleiders van de helaas te vroeg overleden Pete Anderson, de bekende Letse Rock�n�Roll-zanger. Met Pete tourden ze door heel Europa. Als trio was The Swamp Shakers de absolute knaller van het Rock'n'Roll-weekend in Terschelling, 2015.

In het voorjaar van 2016 speelden ze met veel succes op de bekende Nederlandse Rock'n'Roll festivals van Franeker en Hoorn, in de zomer maken ze een korte Engelse tour en zijn ze ook in Estland te zien.

Klik hier voor youtubefilmpje The Swamp Shakers

 

  The Misery Mountain Boys

The Misery Mountain Boys uit Canada

Voor het eerst hebben we een band uit Canada weten te boeken!

The roots of the Misery Mountain Boys lie on the banks of the mighty Peace River, in small- town Northern Alberta, where guitarist Steven Gevenich and mandolinist Dom Golec grew up sharing and creating music together. Shortly after the duo moved to Edmonton in 2011, they were joined by the likes of Lindsay Bueckert on the upright bass, Sam Toms on the clarinet, percussionist Eric Redekopp, and fiddler Daniel Gervais.

After rambling through bluegrass circles, western swing standards, and getting lost in the world of gypsy jazz, the Misery Mountain Boys have landed upon their own unique brand of acoustic roots music, taking their traditional instrumentation to more creative places and sometimes unexpected genres. With a strong emphasis on danceability, their music is uptempo and energetic, bred for grassy dance floors and early morning sunrise jams. Set for their first European tour in May 2017, the group plans to return home and continue their travels throughout western Canada and beyond.

Klik hier voor youtubefilmpje The Misery Mountain Boys

 

DJ Mike

DJ Mike uit Nederland

De Muziekstijl van DJ Mike is van de jaren �30 tot en met �50. Of het nu Rockabilly, Rock �n Roll, Hillbilly Boogie of (Western) Swing is dat maakt hem niet uit. DJ Mike kent zijn klassiekers in al die muziekstijlen en zal die zeker draaien. Wij zijn daarom blij dat wij DJ Mike dit jaar hebben weten te boeken.

 

www.cbsswaarland.nl-home-