Het Laatste Nieuws

 

Wij zijn druk bezig met de invulling van de jubileum editie van

Cars 'n Bands 2018, 10 jaar!

 

 

 

www.cbsswaarland.nl-home-

 

............................................... Editie 2017 ................................................

Bericht 13.  12 juni 2017

Youtubefilmpje staat op de site!

Compilatie van 9de editie van Cars 'n Bands, Stars & Stripes 2017! 

Het is een geweldige compilatiefilm van de negende editie van Cars 'n Bands geworden, bedankt Fred! Nog weer even heerlijk nagenieten van dit prachtige evenement/festival!

 

Bericht 12.  27 mei 2017

De foto's staan op de site!

Cars 'n Bands, op onze nieuwe locatie, was Prachtig! Alle vrijwilligers, sponsors en bezoekers die dit mogelijk hebben gemaakt BEDANKT!

Tot volgend jaar, 10 mei 2018, de 10de editie!

 

Bericht 11.  24 mei 2017

De opbouw is weer in volle gang, we hebben er weer zin in, tot morgen!!

 

Bericht 10.  19 mei 2017

Bonnen en pinnen bij Cars ’n Bands

Vanaf dit jaar kun je alleen nog eten en drinken betalen met consumptiebonnen/munten in plaats van met contant geld.  De bonnen/munten worden verkocht bij een speciale kassa die op een niet te missen plek op het terrein staat. Onze bordenkunstenaar, Peter Kager, heeft daar weer prachtige borden voor geschilderd. Je kunt bij de kassa ook met je pinpas betalen en hebben we geldscanners aangeschaft. De bonnen/munten zijn tot einde van het evenement inwisselbaar en zijn ook volgend jaar geldig.

 

 

Bericht 9.  18 mei 2017

Ook weer dit jaar een record aantal stands op Cars 'n Bands!

Naast veel bekende stands die al jaren op ons evenement staan zijn er dit jaar weer veel nieuwe standhouders.  Rockabilly spullen en kinderkleding, Metalen reclame borden, Pinstriping, Rock and Roll Art, Velgen reiniger, smeermiddelen,  Autoboeken en -brochures enz. enz. Dit is een kleine greep uit het assortiment van de standhouders. Voor een volledig overzicht van de stands; zie stands

 

Bericht 8.  13 mei 2017

"THE King in de kerk"

De muzikanten en zangers uit Waarland e.o. zijn druk aan het oefenen, want voorafgaand aan het evenement vindt van 10.30 uur tot 11.30 uur in de prachtige kerk van Waarland (op ongeveer 10 min. lopen van het evenemententerrein) een "THE King in de kerk" kerkdienst plaats. In vervolg op de succesvolle Johnny Cash kerkdienst van 2015, zal onze voorganger Diaken Toon Jorink samen met een lokale gelegenheidsband en koor met gospelnummers van Elvis Presley een thematische kerkdienst opdragen. Het maakt niet uit of en wat je gelooft, iedereen is welkom bij deze bijzondere dienst. Voor meer info: zie evenement

 

Bericht 7.  9 mei 2017

The Barbers en De RockaDellaas samen bij Cars 'n Bands!

Ook dit jaar, na het succes van 2014, The Barbers!
Dit jaar kun je je als echte man gratis laten knippen en scheren door de twee authentieke barbers Linke Nelis en uncle Nick van barbershop  “Zijn Haar” uit Heerhugowaard. Laat je een strak geschoren old skool kapsel  aanmeten of doe een classic haircut.  Reserveren is bij deze barbiers niet mogelijk, dus maak het maar gezellig in de wachtkamer.  

In dezelfde hoek als The Barbers zullen ook De RockaDellaas te vinden zijn. Dit zijn twee gediplomeerde kappers/visagisten die een rockabilly make-over (kapsel en make-up) verzorgen en vastleggen met een pin-up foto. Dit is voor de echte vrouw! Ook hier geldt: geheel gratis en reserveren is bij De Rockadellaas niet mogelijk, dus maak het maar gezellig in de wachtkamer.

 

 

Bericht 6.  7 mei 2017

Een professionele Flair Cocktail Bartender en een demonstratie Tiki-Carving!

Bij de de loungehoek en de hawaii cocktailbar "The Pearl Harbar" is dit jaar nog meer te beleven, er komt achter de bar een professionele Flair Cocktail Bartender, meer info: klik hier en dit jaar zal ook Jan van Leeuwen van Aloha-hee (zie foto) een demonstratie geven van Tiki-Carving, Tiki (kunstvorm) hout gesneden beelden uit de Maori cultuur.

 

Bericht 6.  11 april 2017

Dit jaar ook een mooie plek voor Dragracer Ramon van der Weurf, hij komt met zijn Dragster naar Cars ’n Bands. Opgroeiend in Waarland kwam hij er als snel achter dat hij voor de snelheid was geboren. Op 16 jarige leeftijd vertrok hij en vanaf dat moment begon hij zijn droom achterna te jagen. Nu, 30 jaar later, is zijn droom werkelijkheid geworden. Met zijn dragster ‘Wilder at Heart’, zijn raceteam en zijn sponsors mag hij zich al drie jaar Europees kampioen in de Nostalgia Funny Car klasse noemen. Van stilstand in 1 seconde naar 160 km/uur en daarna in 6 seconden door naar 400 km/uur geeft een ongelofelijke kick. Op Cars ’n Bands kun je kennismaken met Ramon, zijn dragster en zijn team. Ramon zal zijn dragster een aantal keren starten en laten lopen. Dat geluid zal je nog lang bijblijven. Meer lezen over Ramon, klik hier

   

Klik hier voor Youtubefilmpje Dragracer Rockin' Ramon

 

Bericht 5.  8 april 2017

 De eerste reclamedoeken zijn geplaatst, langs de provincialeweg N242!

 

Bericht 4.  27 maart 2017

Greyhoundbus uit 1946 verzorgt pendeldienst voor bezoekers

Wil je weten hoe het 70 jaar geleden voelde als je op de bus stapte op weg  naar een nieuwe wereld? Nou dat kun je nu werkelijk meemaken!

Van 12 tot 5 uur rijdt een originele Amerikaanse reisbus rondjes door Waarland en kun je in- en uitstappen.  Ook bezoekers van Cars ‘n Bands die de auto of motor op de bezoekersparkeerplaatsen hebben staan kunnen met de Greyhoundbus van en naar het evenemententerrein pendelen.

Grijp je kans en ontmoet ook nog eens een buschauffeur uit die goeie ouwe tijd!

 

 

Bericht 3.  27 februari 2017

Gespot op zondag in de Carnavalsoptocht van Waarland!

 

 

Bericht 2.  5 februari 2017

 

Cars ’n Bikes wordt Cars 'n Bands

De Amerikaanse dag in Waarland gaat door onder een nieuwe naam en op een nieuwe locatie. Op Hemelvaartsdag 25 mei organiseert de Stichting voor de negende keer weer een Amerikaanse dag  in Waarland . Tussen 12.00 en 20.00 uur staan uitsluitend Amerikaanse auto’s opgesteld op het terrein. Daarnaast kan men de hele dag genieten van verschillende bands uit binnen- en buitenland.

Nieuwe locatie
Vanwege de bouw van een supermarkt en woningen is het evenement verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie in Waarland. De nieuwe locatie ligt centraal in het dorp, is groter dan de vorige locatie en biedt de organisatie de mogelijkheid de kwaliteit van het evenement verhogen. Denk hierbij aan de muziek, entertainment en de faciliteiten. Alle vastgelegde bands komen uit het buitenland en staan hoog aangeschreven in het genre Rock ’n Roll en Rockabilly. Er is een top Rock ’n Roll DJ geboekt die zorgt voor muziek bij aanvang en tussen de bands door. Voorafgaand aan het evenement wordt in de plaatselijke kerk een thematische kerkdienst "the KING in de Kerk" gehouden. Een Waarlandse gelegenheidsband met achtergrondkoor speelt tijdens de dienst live-gospelnummers van Elvis Presley. De hele middag rijdt een Greyhoundbus uit 1948 rond waar de mensen gratis in kunnen meerijden. Voor de kinderen ontbreekt het ook weer aan niets. Kinderdagverblijf ‘de Keet’ zorgt voor de allerkleinsten. En voor de wat oudere kinderen is er de Bungy-trampoline.

Nieuwe naam
Door strengere regelgeving en de ongeregeldheden na afloop van het evenement afgelopen jaar, heeft de organisatie in goed overleg met de gemeente Schagen besloten het accent van het evenement te verleggen naar auto's en muziek. De naamsverandering bevestigt dit. Tijdens het evenement worden dus geen motoren meer toegelaten op het evenemententerrein. Bezoekers die met de motor komen blijven van harte welkom en kunnen parkeren op een speciale parkeerplaats op loopafstand van het evenemententerrein. Verder is het niet meer toegestaan om op het evenemententerrein kleding (jassen en vesten) te dragen met herkenbare uitingen van motorclubs met MC-colors.

Voor het gehele evenement geldt gratis toegang en kinderplezier.

 

Bericht 1.  13 januari 2017

We gaan verder met het organiseren van de Amerikaanse Dag, alleen met een aantal vernieuwingen waaronder een aangepaste naam.

Binnenkort meer nieuws hierover en een update van de website!

 

www.cbsswaarland.nl-home-

 

............................................... Editie 2016 ................................................

Bericht 11. 11 mei 2016

Als organisatie kunnen we terug kijken op een zeer indrukwekkende achtste editie van Cars ’n Bikes, Stars & Stripes. Op en rond het zonovergoten terrein zijn nog nooit zoveel deelnemers en bezoekers geweest. Het evenement is vrijwel vlekkeloos verlopen. Het grote publiek heeft zichtbaar genoten van de bands, stands en in het bijzonder de indrukwekkende intocht en aanwezigheid van de legervoertuigen. Helaas was het na afloop van het evenement, op zijn zachtst gezegd, onrustig door de aanwezigheid van enkele agressieve leden. Dit was voor iedereen die er toen nog was een domper op de dag. We gaan komende maanden bespreken wat dit betekent voor de toekomst van ons evenement.

De organisatie bedankt alle Sponsors, daarnaast willen we Fanfare “Samen Voorwaarts” en de vele vrijwilligers, zowel groot als klein bedanken, de buurtbewoners en natuurlijk niet te vergeten alle bezoekers. Ook een bijzonder woord van dank aan de EHBO-ers Mirjam Mol en Anneke Bommer en de mensen van de beveiliging die deze dag uiterst kordaat hebben opgetreden. We hopen dat iedereen, ondanks de domper aan het eind, genoten heeft van het evenement en we zien jullie graag weer volgend jaar op Hemelvaartsdag 25 mei 2017. In ieder geval op een nieuwe locatie vanwege de komst van de supermarkt op onze huidige plek.

John Dekker  John Schoo  Patrick de Waard  Maikel Gielens  Reinier Pool

Bericht 10. 4 mei 2016

     

Iedereen is druk aan het opbouwen.............Tot morgen, dan zijn we er helemaal klaar voor!

Bericht 9. 3 mei 2016

Het belooft donderdag 5 mei prachtig weer te worden. Met goed weer en een top-programma verwachten wij heel veel bezoekers.

Als je niet met een Amerikaans voertuig komt, adviseren wij iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen. Dan hoeft je niet te zoeken naar een parkeerplaatsje. Op het schoolplein, direct  naast de hoofdingang, is een grote fiets-parkeerplaats.

Bericht 8. 26 april 2016

Top Bands bij Cars 'n Bikes, Stars & Stripes

Uit Londen, Si Cranstoun & Band. Deze 6-mans band speelt op grote Swing & Jive festivals in Europa, en op 5 mei in Waarland!

Uit Wenen, Chilli & the Baracudas  en the High Five Four, voorheen El Rio Trio, uit Amsterdam sluit het festival af met Power Rockabilly!

Voor het complete programma klik hier

Bericht 7. 19 april 2016

"The Pearl Harbar"

Bij het legerkamp en de Hotrodhoek openen wij dit jaar, alleen bij mooi weer, van 13:00 uur tot 17:00 uur de Hawaii loungebar "The Pearl Harbar". Bij deze bar en het bijbehorende Oahu-beach kun je Hawaii-style chillen en relaxen. Alles is er, alleen de golven moet je erbij denken.

   

Bericht 6. 12 april 2016

.... Daar komen de soldaten, Waarland wordt bevrijd!

   

Omdat dit jaar Cars 'n Bikes, Stars & Stripes op 5 mei is (Bevrijdingsdag), slaat Collection 39-45 uit Winkel hun kamp op met legervoertuigen, tenten, attributen uit de 2de Wereld oorlog.
Op prime time (kwart voor 2) rijdt een konvooi van legervoertuigen, waaronder een heus  tankvoertuig het Cars 'n Bikes terrein op. Zij starten half 2 bij garage De Waard, rijden via de Volleringweg en Hoebelaan en eindigen om 2 uur bij hun kamp op het terrein. Alsof Waarland wederom wordt bevrijd! We verwelkomen onze bevrijders met muziek en vlaggetjes. Mooie dames in passende kleding mogen daarbij niet ontbreken. Daarom de volgende oproep:

----  OPROEP  ----

We zoeken nog een aantal dames, vanaf 16 jaar, die het leuk vinden om in passende jaren '40 kleding en look met de soldaten mee te rijden op de legervoertuigen en samen met de soldaten de intocht meemaken. Lijkt het je leuk, meld je dan bij mij (John Dekker) aan op 06-46626706 of mail mij op info@cbsswaarland.

Bericht 5. 6 april 2016

Dit jaar een record aantal stands op Cars 'n Bikes, Stars & Stripes!

Naast veel bekende stands die al jaren op ons evenement staan zijn er dit jaar veel nieuwe standhouders. Een opvallende nieuwe stand is die van de RockaDellaas, twee gediplomeerde kappers/visagisten verzorgen een rockabilly make-over (kapsel en make-up) en leggen dit vast met een pin-up foto. Verder nog meer rockabilly- en vintage kleding, gadgets en kunst. Voor een overzicht van de stands zie stands

Bericht 4. 8 maart 2016

Voor de kinderen is er op Cars 'n Bikes, Stars & Stripes ook weer van alles te doen. We hebben dit jaar het fotohokje, een mooie blijvende herinnering van Cars 'n Bikes, Stars & Stripes 2016!

 En een grote bungy-trampoline waar 4 kids tegelijk met behulp van elastieken spectaculair kunnen springen. Het kinderdagverblijf De Keet zorgt voor leuke bezigheden voor de kleinere kinderen (in het thema van bevrijdingsdag). Lees verder kids-pagina.

Bericht 3. 9 februari 2016

Ons evenement is ook dit jaar weer door de Belastingdienst officieel erkend als evenement voor de evenementenregeling. Dat betekent dat je ook met je geschorste voertuig ons evenement kunt bezoeken. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Daar moeten jij, als eigenaar van het voertuig, en wij, als organisatie, wel iets voor doen. Via deze link kom je op de website van de Belastingdienst en kun je alles lezen over de evenementenregeling. Maar in het kort komt het hier op neer: lees verder

****AANMELDEN IS ALLEEN NOODZAKELIJK VOOR GESCHORSTE VOERTUIGEN****

Bericht 2. 12 januari 2016

De poster is klaar!!!!

Klik hier voor Poster 2016

  Volg ons op Facebook   

Bericht 1. 15 december 2015

We zijn volop bezig met de voorbereidingen van editie 2016, de bands voor deze editie zijn geboekt.

Chilli & the Baracudas uit Oostenrijk, Wenen

Si Cranstoun & Band uit Engeland, Londen

The High Five Four uit Nederland, Amsterdam (voorheen Elriotrio)

Kijk voor meer informatie, button Bands. 

 

www.cbsswaarland.nl-home-

 

................................................. Editie 2015 ....................................................

Bericht 12. 29 mei 2015

Er staan weer leuke nieuwe foto's op de site. De foto's zijn gemaakt door verschillende personen, maar de meeste zijn gemaakt door Leny Stins. De beide filmpjes, gemaakt door Fred van Amersfoort, staan ook op de site.

Bericht 11. 16 mei 2015

Cars 'n Bikes, Stars & Stripes, editie 7 was er één met een gouden randje, wat was het prachtig. Alle vrijwilligers, sponsors en bezoekers die dit mogelijk hebben gemaakt SUPERBEDANKT!

De foto's staan op de site, binnenkort volgen er nog wat filmpjes..........

Speciale dank aan Peter Kager die dit jaar het terrein heeft aangekleed met nieuwe borden.

Bericht 10. 13 mei 2015

We zijn er klaar voor, het belooft morgen een prachtige dag te worden en het evenemententerrein ziet er prachtig uit. Iedereen heeft weer super hard gewerkt om dit alles voor elkaar te krijgen. Tot morgen.

De organisatie van Cars'n Bikes, Stars Stripes.

Bericht 9. 28 april 2015

Dit jaar weer een uitgebreid programma (zie button evenement) op de Amerikaanse Dag in Waarland 14 mei aanstaande. We starten om 11:00 uur met de Johnny Cash kerkdienst en vanaf 12:00 uur start het evenement op het terrein. Continu muziek is wat we voor ogen hebben, we hebben weer 3 live-bands op het podium staan en tussen de bands door hebben we DJ At’s weer staan die hiervoor zorg draagt.

Helaas kunnen we dit jaar geen Amerikaans Budweiser meer verkopen omdat de importeur ons dit jaar geen retourrecht meer biedt van Budweiser dat we niet hebben verkocht. Dit is voor ons evenement een te groot financieel risico geworden omdat het originele import Amerikaans Budweiser ook nog eens erg duur is. Daarom hebben we besloten dit jaar, met medewerking van de firma Boekel, Budweiser uit Tsjechië te importeren. Toch nog Budweiser met als groot voordeel voor de bezoekers dat dat nog beter smaakt dan Amerikaans Budweiser (getest door de organisatie). De Tsjechen hebben Budweiser namelijk uitgevonden en brouwen het sinds het jaar 1265, dus dat hebben ze aardig onder de knie. En voor het evenement is dit een aanvaardbaar financieel risico vanwege een gunstigere prijs.

Voor diegene die niet graag uit blik drinken zijn er net als vorige jaar speciale Cars 'n bikes bierglazen. Deze ware collectoritems verkopen we voor een klein prijsje.

Bericht 8. 20 april 2015

Dit jaar wordt het terrein aangekleed met nieuwe borden. Deze worden gemaakt door Peter Kager, de 'artist' die ook onze logo en huisstijl heeft ontworpen.

Bericht 7. 12 april 2015

Het formulier deelname evenementenregeling is vanaf nu te downloaden. Je vindt hem onderaan de pagina evenementenregeling. 

Bericht 6. 10 april 2015

Afgelopen week hebben we de reclamedoeken geplaatst.

 

Bericht 5. 17 februari 2015

Pro Wrestling Showdown (PWS) komt op 14 mei naar Waarland met internationale Amerincan Wrestling wedstrijden. Al meer dan 6 jaar lukt het PWS zichzelf keer op keer te overtreffen en de fans in vervoering te brengen met actie, humor, spanning en spectakel. Zij treden voornamelijk in het buitenland en het zuiden van Nederland op en eindelijk komen zij naar Noord-Holland. Heb je het wel eens op TV gezien maar nooit in het echt. Dit is je kans om het super Amerikaanse spektakel in werkelijkheid te zien. Het gaat er hard aan toe in de officiële wedstrijdring van 5 bij 5 meter. En je staat er met je neus bovenop. Een presentator neemt het publiek mee in de show en de scheidsrechter zorgt ervoor dat het niet helemaal uit de hand loopt. In verschillende blokken met meerdere wedstrijden zullen de mannen (en vrouwen) van PWS voor de nodige American Wrestling Entertainment zorgen. Na afloop van de show is er een Meet en Greet met de worstelaars.

Klik hier voor poster Pro Wrestling Showdown

Bericht 4. 19 januari 2015

Voorafgaand aan het evenement vindt van 11.00 uur tot 12.00 uur in de prachtige kerk van Waarland (op 50 meter van het evenemententerrein) een heuse Johnny Cash kerkdienst plaats. Naar voorbeeld van de succesvolle Johnny Cash kerkdiensten in Papendrecht, zal onze pastor Toon Jorink samen met de live-band Cashflow3 aan de hand van gospelnummers van Johnny Cash een thematische kerkdienst opdragen. Het maakt niet uit of en wat je gelooft, iedereen is welkom bij deze bijzondere dienst. Daarna loop je zo door naar het evenemententerrein waar de band ook nog een set speelt.

  

Klik hier voor poster CASH in de kerk.  

Bericht 3. 17 januari 2015

Er wordt alweer flink geklust door de mannen, er komen nieuwe aanwijzings-borden op het terrein!

  

 

Bericht 2. 15 december 2014

Ons evenement is door de Belastingdienst officieel erkend als evenement voor de evenementenregeling. Dat betekent dat je ook met je geschorste voertuig ons evenement kunt bezoeken. Dat gaat natuurlijk niet zomaar. Daar moet jij, als eigenaar van het voertuig, en wij, als organisatie, wel iets voor doen. we zullen je daar medio februari 2015 nader over informeren.

De brief van de Belastingdienst is hier te downloaden.

Bericht 1. 29 oktober 2014

We zijn volop bezig met de voorbereidingen van editie 2015, de bands voor deze editie zijn geboekt.

Pink Moon Babies (dit is een Japanse meiden-rockabillyband)

en de Nederlandse formaties Slapback Johnny en Cashflow3.

Kijk voor meer informatie, button Bands. 

 

www.cbsswaarland.nl-home-

 

................................................. Editie 2014 ....................................................

 

Bericht 9. 29 mei 2014

Cars 'n Bikes gaat door. Het veld is vanwege aanhoudende regen alleen toegankelijk voor 4x4 pick-up auto's alle andere voertuigen kunnen rond het veld op de straat parkeren op aanwijzing van de verkeersregelaars.

Bericht 8. 28 mei 2014

Cars 'n Bikes gaat ondanks de regen gewoon door. Omdat het veel geregend heeft kunnen er niet zoveel auto's op het veld parkeren. Op de parkeerplaatsen en wegen rondom het veld is wel voldoende parkeerruimte beschikbaar. 

Bericht 7. 23 mei 2014

Niet alleen stoere mannen zich kunnen laten knippen en scheren, want ook stoere jongens en meisjes kunnen bij de kidscorner in de kappersstoelen plaatsnemen! Daar kun je een kuif of een suikerspin laten zetten en je in de fifties stijl laten opmaken!

Bericht 6. 18 mei 2014

Er wordt flink geklust door de mannen om alles op tijd klaar te krijgen!

  

Bericht 5. 13 mei 2014

Cars 'n Bikes gaat gewoon door.

Dat is de conclusie na overleg met de gemeente en politie n.a.v. de recente ontwikkelingen in de motorwereld. We gaan er dus weer een gezellig dagje van maken en hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn.

Bericht 4. 2 mei 2014

Afgelopen week hebben we de reclamedoeken geplaatst. Langs de provincialeweg N242 staat hij bij een mega-trike waarmee we met de organisatie en vrijwilligers enkele maanden geleden hebben meegereden in de carnavalsoptocht van Waarland.

Langs de provincialeweg N241 staat een nieuw doek bij garage Stoop & Kruijer/tankstation AVIA. Ook de affiches en kaartjes worden komende weken op veel liefhebbersplaatsen opgehangen.

Wil je ons helpen en ook reclame maken of affiches ophangen? Neem dan via de website contact met ons op.

Bericht 3. 29 april 2014

De Amerikaanse dag in Waarland nadert met rasse schreden en de organisatie is druk bezig met de voorbereidingen voor Hemelvaartsdag. De muziek is geboekt, de vrijwilligers staan al te trappelen en ook het bier hebben we tijdig ingeslagen. Dit jaar helaas niet meer het vertrouwde flesje, maar Budbier uit blik. Vorige week tijdens een vergadering is dit uitvoerig op smaak getest en hij is aan te bevelen. Omdat niet iedereen het lekker vindt om bier uit blik te drinken, hebben we dit jaar als collectors item gekozen voor een mooie cars 'n bikes bedrukte hard-plastic beker. Deze wordt bij de ingang aan de eerste 200 Amerikaanse voertuigen weggegeven maar ook tegen een gering bedrag aan de bar verkocht.

Dit jaar wordt de Old Skool Hotrod-hoek verder uitgebreid. Deze apart gelegen plek met prachtige voertuigen werd erg op prijs gesteld door vele liefhebbers en zelfs vermeld in de autobladen. Ook bij de stands hebben we weer nieuwe aanmeldingen binnen gekregen, waardoor er een grote verscheidenheid  aan koopwaar wordt aangeboden.

Zoals al eerder is vermeld is Barbershop “De Snorrensalon” aanwezig op het terrein met een jaren veertig kapsalon met 2 authentieke kappersstoelen. Hier kunnen de echte mannen zich laten scheren of een kuif laten aanmeten. Er zijn al een aantal gegadigden die zich beschikbaar zullen stellen, maar opgeven hiervoor is niet noodzakelijk. Kinderdagverblijf “de Keet” is dit jaar ook weer present, hier kunnen de kinderen een kuif laten zetten en zich laten schminken. De kinderen worden vermaakt met een springkussen, kleur- en knutselactiviteiten en we hebben natuurlijk nog de Bungy-trampoline. Kortom voor de kids is er weer van alles te doen op deze Amerikaanse dag.

We hopen dat we jullie net als afgelopen jaren weer mogen ontvangen, de entree is natuurlijk gratis net als de grote Bungy-trampoline en ander kinderentertainment.

Voor uitgebreide informatie over het evenement kun je verder op de website kijken.

 Ook zijn we tegenwoordig op Facebook te vinden, ons profiel is Cars Bikes Stars Stripes.

Bericht 2. 9 december 2013

De vergunningen voor Cars 'n Bikes, Stars & Stripes 2014 zijn rond. Omdat we helaas geen drank meer uit glas mogen verkopen kiezen we voor Budweiser uit blik. Hetzelfde lekker biertje, alleen anders verpakt.

Bericht 1. 7 december 2013

Het muziekprogramma is rond. Cars 'n Bikes, Stars & Stripes heeft twee buitenlandse bands geboekt. The Spunyboys uit Frankrijk en Flatfoot uit Zweden. Met Mellow Jo & The Hi-Tonesn en DJ At’s record Hop hebben we het muziekprogramma voor 2014 rond.

 

www.cbsswaarland.nl-home-

 

................................................. Editie 2013 ....................................................

 

Bericht 7. 13 mei 2013

Foto's en een leuk compilatie van de dag staan op de site.

Bericht 6. 10 mei 2013

Cars ’n Bikes, Stars & Stripes 2013 was een topper.

Als organisatie van Cars 'n Bikes, Stars & Stripes kijken we terug op een zeer geslaagde dag. Waarland begint op Hemelvaartsdag in hoog tempo naam te maken als ‘place to be’ voor de liefhebbers van oldtimers, Rock ’n Roll en alles wat met Amerika te maken kan hebben. Dit jaar werd alweer de vijfde editie van Cars ’n Bikes, Stars & Stripes georganiseerd en met zeer veel succes. De aanvang van het evenement was 13:00 uur, maar het was voor die tijd al aardig bedrijvig met de toestroom van de voertuigen en belangstellenden. Veel mensen willen de zekerheid om op het terrein te parkeren en gaan daarom al vroeg tijd op pad. Alleen de Amerikaanse voertuigen zijn welkom en ze kwamen in alle soorten en maten en van alle leeftijden. De hotdogs en hamburgers lagen ruim op tijd klaar voor de bezoekers, het Budbier was gekoeld en voor wie eerst met koffie en een donut wilde beginnen kon ook aanvallen.

Dit jaar stond er voor het eerst een Rock ’n Roll DJ, At’s Record Hop, en hij startte om 13:00 uur de muziek en tussen de bands door draaide hij ook de bijpassende plaatjes. The Taildraggers was de eerste liveband die het publiek mocht vermaken met hun muzikale gaven. Dat was deze band wel toevertrouwd, want al vrij snel stonden de eerste bezoekers al te dansen. Als er één schaap over de dam is, volgen er meer en al snel was de dansvloer gevuld met mensen.

De volgende band die werd ingeplugd was El Rio Trio, deze band speelt al wat jaren op dit evenement. Het El Rio Trio zorgt altijd voor een goed stukje muziek, uitstekende Rockabilly en Rock ’n Roll. Ze hadden zoals gebruikelijk weer de vaste aanhang met zich mee die voor een goede sfeer zorgen. Je kan zeer goed horen dat de groep uitstekend op elkaar ingespeeld is, gewoon top!

Als afsluiter speelde The Henk Pepping Express, deze gasten wisten niet meer van ophouden. Geboekt om tot het einde te spelen en dat deden ze vol overgave. Echte ‘ouwe rotten’ die een veelzijdigheid van muziek heeft laten horen. Uiteindelijk om niet in de problemen te komen met de vergunningsverstrekker, is door de organisatie vriendelijk verzocht om te stoppen.

Tussendoor heeft de lokale Elvis, Thomas Dekker, een heel goed optreden neer weten te zetten. Ondanks de scheur in zijn Elvis broek wist hij de juiste noten goed te raken, het publiek reageerde zeer enthousiast en kwam in grote getale om de zanger heen staan. Tijdens het evenement hing er een zeer ontspannen en gezellige sfeer, het was een prachtige dag, stralende zon en de juiste temperatuur. Ook door het weer waren er dit jaar zeer veel motoren op en rondom het terrein gestald. Duizenden mensen waren er op het evenement afgekomen en geen wanklank te bespeuren. Ieder jaar wordt deze Amerikaanse Dag wat groter en professioneler.

Reserveer Hemelvaartsdag 29 mei 2014 in de agenda voor Cars ’n Bikes, Stars & Stripes in Waarland!

Bericht 5. 3 mei 2013

Gemeente Schagen geeft toestemming voor de verkoop van Budweiser uit glas.

We verkopen aanstaande donderdag toch de echte Budweiser bierflessen (0,3 l.).

Omdat onze bestelling van Budweiser uit blik plotseling niet leverbaar bleek te zijn hebben we de burgemeester gevraagd voor deze lustrumeditie een bijzondere toestemming te verlenen. Met begrip voor de bijzondere situatie en gelet op de inmiddels opgebouwde goede reputatie en organisatie van het evenement heeft de burgemeester ingestemd met ons verzoek.

Bericht 4. 11 april 2013

Dragster Chevrolet Bel Air uit 1957 te zien en te horen.

We hebben van Eric Pellegrom van het magazine KR8 de toezegging gekregen dat hij zijn dragster zal tonen en laten horen op Cars ’n Bikes Stars & Stripes 2013.

  

Het is een Chevrolet Bel Air uit 1957 met daarin een 582ci V8 - 970pk motorblok. 

De Dragster scoort een snelheid van 252 km/uur in 8,5 seconden en heeft diverse prijzen gewonnen en wordt gesponsord door MPM-motoroils en KR8 Cruise Magazine.

Zie op youtube: http://www.youtube.com/watch?v=MNnDPSHgYAE

Bericht 3. 27 februari 2013

Trouwen voor één dag, dat kan in de Las Vegas Wedding Chapel op Cars 'n Bikes, Stars & Stripes 2013.

Tijdens Cars 'n Bikes, Stars & Stripes zullen vier bruidsparen voor een dag trouwen in een heuse Las Vegas Wedding Chapel op het terrein.

Het huwelijk wordt in een ceremonie van een half uur voltrokken door een echte Las Vegas ambtenaar van de burgelijke stand.

Met medewerking van de improvisatietheatervereniging Papaver uit Alkmaar beloven deze huwelijksceremonies een onverwachte en knotsgekke happening te worden.  

Direct na afloop van het huwelijk volgt uiteraard een prachtige trouwfoto van het bruidspaar en de gasten.

Je kunt je als toekomstig bruidspaar bij de organisatie van CBSS van tevoren aanmelden en uiteraard ook jouw eigen getuigen en gasten meebrengen. 

Bericht 2. 24 februari 2013

Maak een blijvende herinnering aan jouw bezoek aan CBSS 2013.

Tijdens het evenement staat centraal op het terrein een fotohokje zoals je die vroeger op de stations zag. 

Hierin kun je je (alleen of samen) achter een gordijntje gratis laten fotograferen zoals jij dat wilt.

Binnen enkele seconden ontvang je de foto en je hebt een blijvende herinnering aan jouw bezoek aan de 5de editie van Cars 'n Bikes, Stars & Stripes 2013.

Bericht 1. 13 januari 2013

Budweiser uit blikjes

De vergunningen voor Cars 'n Bikes, Stars & Stripes 2013 zijn binnen.

Tot onze grote teleurstelling mogen we van de gemeente geen Budweiser meer uit glas verkopen.

Omdat Budweiser een belangrijke bijdrage levert aan het karakter van ons evenement,

hebben we als enige evenement in Nederland,

het voor elkaar gekregen om Budweiser uit originele Amerikaanse blikjes van 0,3 liter te verkopen.

 

 

www.cbsswaarland.nl-home-