Vragen en Antwoorden

 

Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden

 

1. Kun je op het evenement met pin betalen! Ja, maar alleen bij de speciale kassa voor bonnen/munten, want vanaf dit jaar kun je alleen nog eten en drinken betalen met consumptiebonnen/munten in plaats van met contant geld.

2. Waarom heeft het evenement een nieuwe naam? Door strengere regelgeving en ongeregeldheden van vorig jaar heeft het bestuur in samenspraak met de gemeente besloten om het evenement te verplaatsten  naar een nieuwe locatie, Leiakker 1 in Waarland. Daarnaast hebben wij het  accent van het evenement verlegt naar auto�s en muziek. Vandaar dat we ook de naam hebben aangepast in: Cars 'N Bands, Stars & Stripes.

3. Moet je vooraf je voertuig aanmelden?  Nee, Amerikaanse auto's, fietsen kunnen gewoon langskomen zonder vooraf aan te melden.

4. Kan mijn Amerikaanse auto zeker op het terrein staan? Het moet gek gaan als dat niet lukt, want op de nieuwe grotere locatie kunnen ruim 500 Amerikaanse  auto's staan. Dat is veel meer dan op de oude locatie.

5. Worden er motoren toegelaten op het terrein? Nee, helaas is dit niet meer mogelijk. Daarnaast is ook niet meer toegestaan  om op het terrein  kleding (jassen en vesten) te dragen met herkenbare uitingen van  MC' COLORS.

6. Waarom mogen er dit jaar geen motoren meer komen? Door ongeregeldheden afgelopen jaar is dit besloten door het bestuur en gemeente Schagen. De motoren mogen geparkeerd worden op een verderop gelegen verhard parkeerterrein. Dit is op loopafstand van het evenemententerrein.

7. Wat is de reden dat er geen kleding met herkenbare MC-colors mag worden gedragen op het evenemententerrein? Na overleg met gemeente en politie hebben zij dit als een voorwaarde gesteld voor het verkrijgen van een vergunning.

8. Wat zijn de maatregelen die getroffen zijn om te voorkomen dat er kleding met herkenbare MC-colors op het terrein wordt gedragen? Er is dit jaar extra toezicht bij de ingang en op het evenemententerrein zijn mensen van de  beveiliging en de  zogenaamde "sfeerbeheerders" aanwezig. Een sfeerbeheerder is iemand die zorgt dat alles rustig en veilig verloopt, niet opvallend maar optredend waar nodig.

9. Zijn de MC-clubs op de hoogte gesteld van deze maatregelen? De MC-clubs zijn van deze maatregel persoonlijk  op de hoogte gebracht. Daarnaast is iedereen op de hoogte gebracht door een persbericht.

10. Is er een speciale parkeerplaats voor motoren? Ja, een verharde parkeerplaats, zie locatie, op loopafstand van het evenemententerrein.

11. Hoe laat mag ik met mijn voertuig het terrein op en af? Het evenement begint officieel om 12.00 uur maar vanaf ongeveer 11.00 uur is het terrein open en kun het terrein op rijden. Vanaf dat moment kun je komen en gaan wanneer je wilt.

12. Kan ik overnachten op het terrein van Cars 'n Bands, Stars & Stripes?  Nee, dat kan niet. Op loopafstand van het terrein ligt Camping de Luwe Stek (Hogebrugweg 11b Waarland).

13. Mag ik met mijn hond of kat het terrein op?  Ja, maar uitsluitend aangelijnd.

14. Is het evenement rolstoelvriendelijk?  Ja, maar de ondergrond is gras en het is hier en daar wel een beetje hobbelig.

15. Zijn er invalidentoiletten?  Ja, er is ��n invalidentoilet aanwezig.    

6.    

7.    

www.cbsswaarland.nl-home-